Det Nye X-hus præsenteret + BONUS

DetNyeXHus_NYindgang

Det Nye X-Hus med nyt indgangsparti og den nye centrale multisal i glas.

Onsdag den 9. oktober 2013 blev forslag til Det Nye X-Hus præsenteret for Lokale- og Anlægsfonden i København. Der er tale om et unikt arkitektonisk nyskabelse, der – såfremt det gennemføres – forvandler den tidligere skole i Vester Hæsinge: Centralt bliver en “vending” af den nuværende festsal, der forhøjes med store centrale limtræsbjælker, gennemgående brug af glas og lounge-områder i flere svævende niveauer.

SNYD IKKE DIG SELV, LÆS MERE… – FLERE BILLEDER NEDERST…

Den nye centrale bygning vil samtidg skabe et markant vartegn for byen og hele lokalområdet, samtidig med at bygningerne åbnes op mod vejen og “inviterer alle til at komme indenfor”. Forslaget er udformet med tanke på, at samle områdets foreningerne endnu mere og skabe synlighed og engagement for nuværende og nye brugere af huset.

De bærende elementer i Det Nye X-hus er Sundhed/Kultur/Natur. Udendørsarealerne planlægges bl.a. indrettet med sansehaver, klatrevægge, shelters, mountainbike-øvebane og meget mere.

DetNyeXHus_Inde01

Den nye multisal set indefra, med hængende opholdsrum og skorsten med pejs.

Det Nye X-Hus lægger desuden op til et tæt samarbejde med Faaborg Midtfyn Kommune nye “MDVuns-hus”, der arbejdes med at placere i den anden halvdel af den tidligere skole. Dette vil være et ret unikt projekt, hvor man går helt nye veje i arbejdet med børn, unge og deres familier sammen med et landsbysamfund som vores.
Forslaget om Det Nye X-Hus gennemgås i de næste måneder af Lokale-og Anlægsfonden. Den 12. november får X-Huset besked, om vi ét af de udvalgte projekter der opnår støtte til at gennemføre projektet. Så kryds fingre for os!

Forslaget til Det Nye X-Hus er udarbejdet af:

Mutopia arkitekter
Colliers
Mikael Eriksen
OBH Ingeniører
X-Husets udviklingsgruppe
(Jørgen Brink/Lina Mcquillian/Henrik Larsen/Ole Worregård)

 

Se mere om Det Nye X-Hus her, klik på billederne:

Redaktør: Ole W

Ole er redaktør og webmaster på hjemmesiden og forsøger, at få maskinrummet passet, således design og funktioner er i top. Ole er tilflytter for mere end 20 år siden og bor i Sandholts Lyndelse sammen med sin familie.

Del dette indlæg på

Få vores nyheder...

Tilmeld dig, og få sidste nyt fra Vester Hæsinge, Sh. Lyndelse, Ny og Gl. Stenderup leveret i din indbakke. Helt GRATIS.

Tak for din tilmelding til nyhedsbrevet