Far vild ved Skovsøen

Den er mere sø end skov – Skovsøen midt i Vester Hæsinge landsby, men skoven er plantet og skal nok komme op, engang. Folk i Vester Hæsinge og omegn har skabt søen. For ti år siden var der bare en mark og et vandhul. Skolelærer Tina Hansen på Jordløsevej blev udnævnt til fundraiser. 240.000 kroner blev samlet ind via fonde og sponsorer. Den lokale  maskinstation stillede gravemaskiner og arbejdskraft til rådighed for projektet, og skolebørnene plantede træer. Handelsstandsforeningen satte fisk ud i søen, hvor alle kan fiske frit, og der er særligt gode chancer for en fangst i pinsen.

I Skovsøen – mere sø end skov – kan man man fiske frit, og det benytter mange unge sig af.

Her sætter man lidt ekstra fisk og lader folk konkurrere om at gøre den største fangst. Kommunen har ikke ydet en krone i støtte til Projekt Skovsøen og har heller ikke ansvar for områdets vedligeholdelse; den tager lokalbefolkningen sig af. Senest var man forsamlet ved søens bred til det årlige pinselørdagsmarked – med boder og harmonikamusik, sang og bægerklang – og for første gang i fire år i strålende solskin.

Man kan få alt, hvad maven begærer, på Vester Hæsinges pinsemarked  – blandt andet store, flotte kålhoveder som dét, kunden her er faldet for.

 

Det tager en femhundredel af et sekund at blive fotograferet, og Gurli Rindebæk har ikke mange sekunder at rutte med her i forårssæsonen. Som vært for Vester Hæsinge forsamlingshus byder hun velkommen til selskaber, når der er konfirmation eller begravelse eller andet, som kræver hendes rutinerede hånd. Så fotografen må vente, indtil hun og resten af tøseholdet” har arrangeret loppemarked, og hun alligevel er tvunget til at stå nogenlunde stille for at sælge.

Årets pinseloppemarked ved Skovsøen indbragte 11.350 kroner, nok til nye borde til forsamlingshuset.
Fire jyder, der kommer i bil efter fyraften, får stukket en papkasse ud hver især med besked om at fylde den op for en tyvekrone. Og nogle dage senere ankommer Haastrup Friskole, her skal de nemlig også have loppemarked, og da gæsterne har forsynet sig af restlageret, kan Gurli og hendes mand have resten på to trailere til genbrugspladsen.

Redaktør: Ole Worregård

Ole bor med sin familie i Sandholts Lyndelse, er redaktør på hjemmesiden samt passer "maskinrummet". I øjeblikket er han desuden bestyrelsemedlem i Bakkelandets Lokalråd, tovholder på Syrenland.dk og så brygger han efter sigende noget hæderligt håndbrygget øl i Det Blå Bryghus!

Del på