Mig & Brugsen: Henrik Larsen

Henrik Larsen

“Jeg vil opfordre alle til at støtte vores lokale Brugs ved ‘at handle dobbelt’, f.eks. i forbindelse med weekendindkøbet.”, siger Henrik Larsen, Vestergade

Redaktionen har interviewet Henrik Larsen, Vestergade om vores LokalBrugs, og stukket ham 5 hurtige spørgsmål:

1. Hvorfor handler du i LokalBrugsen?

– Jeg bor i lokalområdet og har behov for at gøre indkøb af dagligvarer. Nogle dage arbejder jeg ude af byen, og det er faktisk i dagligdagen meget nemmere at holde ind ved LokalBrugsen i V.Hæsinge end at kæmpe sig ind til og igennem en Rema, Netto eller SuperBrugs i Odense.

I de dage, hvor jeg arbejder hjemme på Vestergade, har jeg rigtig meget brug for en lokal butik. Derudover kan jeg godt lide, at LokalBrugsen er ‘vores egen’, fordi det er vi medlemmer af V.Hæsinge Brugsforening, som ejer og driver butikken. Dette lokale ejerskab gør jo også, at vi lettere kan holde liv i og navnlig holde godt liv i vores lokale butik – både bestyrelsesmedlemmer, aktive medhjælpere og vi ambassadører skubber på i den rigtige retning.

2. Hvor tit handler du der?

– Inger og jeg handler i LokalBrugsen mindst hver anden dag. Kunne godt rationaliseres, men det er nu hyggeligt at komme i butikken og få en snak.

Vi møder jo en masse spændende mennesker dér – jeg kan jo godt lide at diskutere politik, og forleden var jeg tæt på at overbevise Erik Boman og Svend Kurt om at blive Radikale…

Mig&Brugsen3. Hvad køber du mest i LokalBrugsen?

– Almindelige dagligvarer, frisk brød, grøntsager og kød. En gang holdt jeg Kim Brugsmand godt beskæftiget med at fylde god rødvin op – men efter jeg er blevet syg, forsyner han mig – som specialordre – med Carlsbergs Nordic Øl med 0,5% alkohol. Prøv dem – i øvrigt er det super, at Kim og Co er vilde med at skaffe nye varer hjem, så sortimentet hele tide udvikler sig.

Jeg vil opfordre alle til at støtte vores lokale Brugs ved ‘at handle dobbelt’, f.eks. i forbindelse med weekendindkøbet. Det dobbelte starter i LokalBrugsen i V.Hæsinge, hvor Inger og jeg køber alt det, som vi kan få lokalt, bl.a. de superbillige Xtra-varer (dem med den blå snotklat på); dernæst og for det andet så kører vi til en af omegnens SuperBrugser og supplerer med de specialvarer, som en LokalBrugs ikke kan føre. Men lad være med at gøre omvendt: Først hjemme, dernæst ude!

4. Hvad er det bedste ved vores LokalBrugs?

– At der er gode varer og en dejlig stemning. Vi har et godt team af medarbejdere, som betjener os rigtigt godt. LokalBrugs-konceptet har givet en åben og overskuelig butik.

Morgenbrødet er jeg vild med – grove smørbirkes, Kim, de skal bare være dér! Det er altså også fantastisk, at vi har OK-tanken, både til bilen og plæneklipperen.

5. Hvad kunne du ønske dig af LokalBrugsen?

– Endnu flere lokale produkter – og at vores kære butik overlever. Det er selvfølgeligt også vigtigt med prisen, men det er dyrt at forsyne lokalområder med dagligvarer, så jeg har aftalt med mig selv, at det er mit tilskud til, at vi har en lokal dagligvarebutik. Flere Xtra-varer vil være godt.

 

Om “Mig & Brugsen”
Redaktionen sætter spot på Lokal Brugsen i Vester Hæsinge i den kommende tid, hvor vi har interviewet forskellige indbyggere i lokalområdet om deres forhold til Brugsen.

Redaktør: Ole Worregård

Ole bor med sin familie i Sandholts Lyndelse, er redaktør på hjemmesiden samt passer "maskinrummet". I øjeblikket er han desuden bestyrelsemedlem i Bakkelandets Lokalråd, tovholder på Syrenland.dk og så brygger han efter sigende noget hæderligt håndbrygget øl i Det Blå Bryghus!

Del på